måndag 18 mars 2013

Baka baka liten bakelse

Dom senaste veckorna har jag bakat en hel del.
Det har blivit sockerkakor, bullar, trådrullar å mer sockerkaka.
Nån gång när jag satt å körde buss kom jag på en bakelse som jag tror skulle bli god, så i fredags tog jag mej äntligen tid att prova.
Gjorde två sorter som är likadana fast i några är det jordgubbsmousse å i resten chokladmousse.
Egentligen bara pga att jordgubbsmoussen tog slut.
Åsså i mitten en banan.
Dom fick ligga å stelna till sej lite i frysen innan jag klädde dom i marsipan.
Men marsipanen tog slut, så dom blev inte klar.
Lördag var jag inte hemma så då kunde jag inte fortsätta, men jag köpte iaf marsipan.
Söndag klädde jag dom återstående i marsipan och idag pyntade jag dom med marsipanblommor.
Tanken var först att dom skulle vara rund, men sen tänkte jag att det är ju påsk så jag kan ju göra påskägg.
Men dom blev typ trekantig...
Har smakat en av varje sort, innan dom var pyntade, å kommit fram till att det vart jättegott!
Så såna här tål att göras fler gånger :)
Och till nästa gång tror jag att jag vet hur jag ska få dom rund.

4 kommentarer:

  1. Lägg dom i en muffinsplåt eller nåt?
    Dom var jättegoda i alla fall :-)
    Jag vill ha en med blommor också :-P

    /E

    SvaraRadera
  2. Ja sånna kan du ju också ta med dig hit :) eller det kanske var det som var tanken. Dom ser då goda ut. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo tanken var väl att ta med några, om dom inte hinner ta slut :P

      Radera